Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης μεταβαίνει ως επίσημος προσκεκλημένος στο Αμβούργο, όπου την Τρίτη και Τετάρτη 16 & 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Επιτροπής απονομής του Διεθνούς Βραβείου «Αριστοτέλη Ωνάση για την προστασία του Περιβάλλοντος» και η τελετή απονομής.

Το διεθνές αυτό βραβείο απονέμεται φέτος στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East (FoEME Φίλοι της Γης της Μέσης Ανατολής). Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε πρόσωπα και φορείς που προσφέρουν εξαιρετικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 250,000 Ευρώ. Επίσης η πόλη του Αμβούργου (Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2011) επιλέχθηκε για πρώτη φορά για να φιλοξενήσει την τελετή λόγω της διεθνούς διάκρισης και αναγνώρισής της στα θέματα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. 

Σημειώνεται ότι η FoEME είναι μια περιβαντολλογική οργάνωση της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο της οποίας συνεργάζονται με ιδιαίτερη επιτυχία Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί πάνω στο μείζον ζήτημα της προστασίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων.